Logotyp Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Salem

Avancerad sökning

Ny utvecklingsledare inom tjänstedesign på kansliet!

Hallå där,

Susanna Johansson Shaibu, ny utvecklingsledare inom tjänstedesign på kansliet.Du tar vid i arbetet med att bygga förmåga i användarinvolvering med hjälp av tjänstedesign hos våra medlemmar inom ramen för Samordningsförbundets uppdrag. Redan i början av nästa år startar en ny utbildningsomgång i tjänstedesign som du håller i, hur känns det?

– Det känns jättekul! Jag har döpt om den från utbildning till utvecklingsprogram för jag tycker att vi jobbar med riktiga utmaningar här. Vi tar ju en ansats till att utveckla verksamheterna och då är utvecklingsprogram en bra beskrivning.

Susanna Johansson Shaibu
Susanna Johansson Shaibu, utvecklingsledare tjänstedesign Foto: Privat

Hur kommer det sig att du valt att söka dig till just Samordningsförbund?

– När vi jobbar med samhällsutmaningar utifrån individens perspektiv, så landar vi hela tiden i att det är samverkan och samordning som behövs och våra myndighetsgränser suddas ju ut när vi tittar utifrån, när vi använder tjänstedesign utifrån användarens perspektiv.

– Därför tycker jag att Samordningsförbundet som organisation är väldigt viktig och jag tror att det kommer att bli ännu viktigare framöver. Det är helt enkelt ett väldigt spännande uppdrag!

Jag söker mig gärna till uppdrag som handlar om att utveckla förmåga och möjliggöra utrymme för innovation genom tillitsbaserat ledarskap och tjänstedesign.

Susanna har en bakgrund inom innovationsarbete och tillitsbaserad styrning i olika roller och uppdrag från offentlig sektor, både lokalt, regionalt och nationellt. Bland annat har Susanna drivit ett innovationsprojekt inom ramen för en kommunal innovationssatsning som kallades Förändra radikalt på SKR, föregångaren till Innovationsguiden. Susanna har sedan dess varit med i som processledare och metodstöd i många tjänstedesignprojekt. Hon kommer senast ifrån Migrationsverket där hon har haft chefsuppdrag med bland annat engagemang i tillitsnätverk på myndigheten. Susanna har en pol.mag., Umeå Universitet.

Är du intresserade av att delta i utvecklingsprogrammet i tjänstedesign med ledning av Susanna?

Vi har öppna informationsträffar där vi berättar mer om utvecklingsprogrammet och svarar på era frågor.

Anmäl ert deltagande till susanna.johansson-shaibu@huddinge.se senast dagen innan träffen.

  • Den 20 december 9.30-11.00 Södertälje

Samordningsförbundet i Södertälje Ängsgatan 1 A, Södertälje

  • Den 20 december 13.30-15.00 Huddinge

Samordningsförbundet HBS Sördalsvägen 22 A, Huddinge

  • Den 7 januari 13.30-14.30 via Teams

» Läs mer om utvecklingsprogrammet: Intresseanmälan – utvecklingsprogram i tjänstedesign (pdf)

NYHETSBREV

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Skip to content