Logotyp Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Salem

Avancerad sökning

MIA Vidare igång!

På webbinariet den 17 juni får vi en närmare presentation av MIA Vidare! Vi får veta mer om de framgångsfaktorer projektet fortsätter att utveckla, hur arbetsmetoderna fungerar och de insatser MIA Vidare fortsatt erbjuder sina deltagare. Anmäl dig här!

Nedan kan du läsa ett utdrag ur pressmeddelandet om MIA Vidare!  (Hela artikeln finns på MIA-projektets hemsida)

”Här fick jag hjälp när jag trodde samhället övergivit mig. Tack”

MIA-projektet har samlat erfarenhet av hur man hanterar frågor som självmordsprevention, missbruk, diagnoskännedom, våld i nära relationer, jämställdhet och ickediskriminering. Vi vet hur vi kan arbeta med personcentrerade metoder och skapa tilltro till den egna förmågan. Det är erfarenheter vi tar med oss till vårt nya stora ESF-projekt, säger Anna Lexelius, förbundschef Samordningsförbundet Östra Södertörn som är projektägare.

Arbetsmarknaden blöder och alla letar lösningar. Ett av socialfondens största projekt i Sverige har fokuserat på personer som levt utanför arbetsmarknaden i många år. Nu ska MIA Vidare göra skillnad på djupet genom att implementera det som fungerat. Under tre år ska ytterligare 1900 personer få stöd att börja arbeta eller studera.

Ingen ska hamna mellan stolarna

Du kan läsa hela artikeln på www.miaprojektet.se!

 

Fakta MIA Vidare:

Projektets 120 medarbetare kommer att ge stöd till 1900 deltagare som bor i någon av projektets medverkande tjugoen kommuner. Bakom ansökan står åtta samordningsförbund tillsammans med kommunerna, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Region Stockholm. Projektbudgeten omfattar 156 miljoner kronor och är delfinansierat av Europeiska socialfonden. MIA Vidare pågår mellan juni 2020 och september 2022.

NYHETSBREV

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Skip to content